Nyheter  Tirsdag 6. februar 2024

Ledere og instruktører Altakursene 2024

Her kan du lese mer om de du møter av ledere og instruktører på Altakursene 23. - 27. juni i år.

Vi som er klare til å ta i mot deg på sommerkurs er:

  • Johan Daniel Hætta Turi - musikalsk leder / trompet
  • Monika Holst-Olsen - trompet
  • Ida Holm Olaussen - horn
  • Karoline Thomassen - trombone
  • Per Andersson - tuba / baryton
  • Mathias Schultz Nilsen - slagverk
  • Jan Erik Helleren - administrativ leder
  • TBA - fritidsleder
  • TBA - fritidsleder
  • TBA - våken nattevakt

Mer om Altakursene 2024 Påmelding til Altakursene 2024 Søknad om redusert deltakeravgift Altakursene 2024

Johan Daniel Haetta Turi foto Eirin Roseneng

Johan Daniel Hætta Turi - musikalsk leder / trompet

Johan Daniel Hætta Turi jobber for tiden som dirigent og messinglærer i Steinkjer. Han har erfaring med fra skole- og voksenkorps og dirigerer for tiden også STRUK som er regionskorpset for ungdom i Nord-Trøndelag. Han har utdanning fra Institutt for musikk, NTNU Trondheim og jobber i tillegg som frilanser.

Monika Holst Olsen foto Eirin Roseneng

Monika Holst-Olsen - trompet

Monika Holst-Olsen har sin utdannelse fra Musikkhøgskolen i Oslo hvor hun studerte med blant annet Jonas Haltia, Wolfgang Guggenberger og Tine Thing Helseth. Hun fullførte sin master i klassisk utøvende trompet våren 2022. Monika har vært på kontrakt som alternerende solotrompet i Gøteborgs Operaorkester, og jobbet fra april 2022 til sommeren 2023 i Kringkastingsorkesteret til NRK. Holst-Olsen har vikariert i mange av Norges orkestre og korps, og er en ivrig kammermusiker. Monika har undervist på flere sommerkurs og var med da Alta Messingkvintett startet kurset i Alta i 2020.

Ida Holm Olaussen foto Eirin Roseneng

Ida Holm Olaussen - horn

Ida har fullført bachelor i utøvende horn ved Norges Musikkhøgskole og Hochschule für musik und darstellende Kunst, Stuttgart. Hun har idag fast jobb på solohorn i Arktisk Filharmoni. Der jobber hun både med symfoniorkester i stort format og kammermusikk i mindre grupper. Første halvdel av 2024 jobber hun på kontrakt i den Norske opera og ballett.

Karoline Thomassen foto Eirin Roseneng

Karoline Thomassen - trombone

Karoline jobber som frilans trombonist og messingpedagog i Tromsø. Hun har tatt bachelor i utøvende trombone og PPU ved Musikkonservatoriet, UiT og master i utøvende trombone ved Musikhögskolan i Malmö, Lunds Universitet. Karoline har de siste årene jobbet i kulturskole i Tromsø og Alta, i tillegg til frilans.

Per Andersson foto Eirin Roseneng

Per Andersson - tuba

Per Andersson,Tuba har utdanningen sin fra Kronobergs folkehøyskole, Musikhögskolan i Malmö, Sibelius-akademiet og Universitetet i Tromsø - musikkonservatoriet. Han har jobbet frilans som dirigent og musiker, og er i dag ansatt som messinglærer ved Alta kulturskole.

Mathias Schultz Nilsen slagverk

Mathias Schultz Nilsen - slagverk

Mathias Schultz Nilsen er slagverker fra Alta, bosatt i Tromsø. Han har en bachelorgrad i klassisk slagverk fra Musikkonservatoriet ved UiT, der han hadde Guri Frenning og Birger Mistereggen som lærere. Nå tar han sin mastergrad ved samme universitet, med fokus på kammermusikk og mindre ensembler. Mathias spiller fast i «Sluba» - en duo med slagverk og tuba, og har i tillegg vært dirigent og instruktør i flere år.

Jan Erik Helleren foto Korpsnett Norge

Jan Erik Helleren - administrativ leder

Jan Erik Helleren er musikksjef i Korpsnett Norge, og har det overordnede ansvaret for kurset. Han er utdannet instrumentalpedagog med slagverk som hovedinstrument fra Østlandets Musikkonservatorium i Oslo, og har også studert dirigering ved Universitetet i Stavanger. Han har dirigert korps og hold kurs og seminarer over hele landet i mer enn 30 år. Som musikksjef i Korpsnett Norge har Jan Erik den musikkfaglige delen av Korpsnett Norges kurs- og arrangementsvirksomhet som sitt hovedansvarsområde.

I tillegg vil det være med to fritidsledere fra Korpsnetts Ungdomsråd - KUR, og en årvåken nattevakt. Presentasjon av disse kommer når alt er klart.