Nyheter  Torsdag 1. februar 2024

Lyngdalskursene 2024 - spillekursene

Vårt sommerkurstilbud for skolekorpsmusikanter, dirigenter og instruktører lengst sør i landet arrangeres på Kvåstunet i Lyngdal 5. - 9. august. Frist for påmelding er 1. mai.

Kvastunet ill 3

Sommerkurs handler ikke bare om musikk, selv om musikalsk påfyll og inspirasjon selvsagt er det aller mest sentrale. Sommerkurs handler også om å møte nye og gamle venner, morgentrim for de veldig spesielt interesserte, brettspill, quiz-konkurranser, ulike utendørsaktiviteter og mye annet.

På Kvåstunet i Lyngdal vil deltakerne bli godt tatt vare på av våre kursledere og instruktører, og i tillegg har vi med en gjeng med fritidsledere fra KUR - Korpsnetts Ungdomsråd. For de aller yngste kan det være godt å vite at vi har vår egen våkne nattevakt på plass. Vedkommende er alltid tilgjengelig om noen ikke får sove og trenger en prat på tider de aller fleste andre heller vil sove.

Spillekursene

Kurs-uken består av to parallelle spillekurs for skolekorpsmusikanter, inndelt etter hvor lenge man har spilt.
Spillekurs 1 er for dere som har spilt i minimum 1 år i korpset.
Spillekurs 2 er mest for dere som har spilt i minimum 4 år i korpset. Øvre aldersgrense på spillekursene er 19 år.

Kurset består av korpssamspill, kammergrupper, instrumentgruppetimer, musikklære, ulike valgfag og workshops. I tillegg blir det selvsagt også lærerkonsert, huskonserter og avslutningskonsert.

Kurs i musikalsk ledelse

Kurset i musikalsk ledelse er beregnet for eldre ungdom og unge voksne, og dere må være fylt 15 år for å delta. Kurset er for dere som ønsker å lære mer om å dirigere korps, undervise enkeltelever og grupper, i tillegg til å få tips om praktisk organisering og arbeidsfordeling mellom musikalsk leder og styret i korpset. På dette kurset vil dere ha en del felles timer med deltakerne på Spillekurs 2, slik at dere også får noe undervisning på eget hovedinstrument.

Ledere og instruktører

Vi engasjerer et solid team med instruktører og ledere til sommerkursuken, og noen av de som kommer er allerede klare:

  • Bente Illevold - musikalsk leder og grovmessing
  • Anne Helene Bergmål - trompet, kornett

Flere vil bli publisert etter hvert. Du kan lese mer om den enkelte instruktøren nederst på siden.

Mulighet for redusert deltakeravgift

Som et ledd i vår inkluderingsplattform Korps for alle, har Korpsnett Norge mulighet for å tilby redusert deltakeravgift på Lyngdalskursene for deltakere fra familier med lav inntekt (eget søknadsskjema i lenke nederst på siden). Dette gjelder for deltakere opp til og med 19 år. En del korps dekker deler av deltakeravgiften for sine medlemmer. Denne støtteordningen skal ikke gå til å redusere korpsets andel, KUN til å redusere eller dekke den andelen deltakeren i utgangspunktet skal betale.

_________________________________________

Praktisk info

Tidsrom: 5. - 9. august 2024
Sted: Kvåstunet Kurs & Konferanse, Kvåstunet 1, 4588 Kvås

Spillekurs 1
For musikanter som har spilt minst et år i korpset.
Deltakeravgift kr. 4500, - kroner.

Spillekurs 2
For musikanter som har spilt minst fire år i korpset.
Deltakeravgift kr. 4500, - kroner.

Hvem kan delta på spillekursene?
Alle som spiller et korpsinstrument (treblås, messing, slagverk), er innenfor aldersgruppen (opp til og med 19 år), har spilt i korps lenge nok (minimum 1 år), og som har lyst til å reise på sommerkurs.

Kurs i musikalsk ledelse
For eldre ungdom (minimum 15 år) og voksne som ønsker å lære mer om å undervise og dirigere.
Deltakeravgift kr. 4900 ,- kroner.

Undervisningsmateriell, kost og losji
Undervisningsmateriell, kost og losji er inkludert i prisen for alle kursene.

Siste frist for påmelding alle kurs: 1. mai (NB: påmeldingen er bindende).

PS: Man trenger ikke være medlem i et korps tilknyttet Korpsnett Norge for å delta på kursene våre, og det er lik pris for alle uansett organisasjonstilknytning.

_________________________________________

Kursene arrangeres med støtte fra Agder musikkråd, Sparebankstiftelsen DNB og Musikkens studieforbund.

Her melder du deg på Lyngdalskursene 2024 Her finner du mer informasjon om muligheten for å søke om redusert deltakeravgift

Bente Illevold nytt bilde

Bente Illevold - musikalsk leder og grovmessing

Bente Illevold kommer fra Rendalen i Østerdalen og er bosatt i Drammen. Til daglig arbeider Bente som frilansmusiker og pedagog. Hun blir regelmessig invitert som gjestelærer ved utdanningsinstitusjoner, og som solist på nasjonale og internasjonale festivaler. Hun jobber i tillegg som korpsdirigent og brenner for undervisningskvalitet i musikkfaget for barn og unge. Bente spiller i The Northern Lights Duo og Elvebyen messingkvartett. Hun arrangerer også musikk for korps og brassensembler. Bente er en internasjonal S.E. Shires Company Euphonium artist. Hennes debutalbum “Klangen fra de dype skoger” ble utgitt i 2020, og for det ble hun nominert til «Instrumentalistin des Jahres» i OPUS KLASSIK, Tysklands største klassiske musikkmagasin. Hennes andre album "Alene" kom høsten 2021 og mottok svært gode kritikker. Bente var med og startet opp Lyngdalskursene i 2023.

Anne Helene Bergmal smal versjon

Anne Helene Bergmål - trompet / kornett

Anne Helene har studert trompet ved universitetet i Stavanger og har mastergrad i trompet fra Universität für Musik und darstellende Kunst Graz i Østerrike. Etter 5 år i Østerrike flyttet hun i fjor tilbake til Norge for å studere musikkpedagogikk ved Norges musikkhøgskole. Nå jobber hun som musikkpedagog, skolekorpsdirigent og freelance musiker i hovedstadsområdet. Anne Helene har gjennom hele studietiden jobbet med å undervise både korps, kor og enkeltelever, og synes det aller beste med jobben er å se hvor mye hver enkelt musikant kan få til med den rette veiledningen.