Nyheter  Torsdag 3. februar 2022

H.M. Kongens Gardes 3. gardekompani til NM i marsjering 2022

Dersom noen lurte på det, så kommer selvsagt H.M. Kongens Gardes 3. gardekompani til NM i marsjering på Akershus festning 10. - 12. juni. Det blir både oppmarsjer og oppvisninger med våre aller beste på alt som har med sluttet orden å gjøre i løpet av NM-helga.

Kp3 Fotograf Anette Ask forsvaret

- Vi er selvsagt svært fornøyde med at Hans Majestet Kongens Gardes 3.gardekompani nok en gang ønsker å bidra i forbindelse med NM i marsjering, sier styreleder i Korpsnett Norge, Morten Skaarer. - Vi vet de går travle tider i møte med en rekke oppdrag i inn- og utland, og er ekstra glade for at de rekker tilbake til Norge i tide til å være med oss helgen 10. - 12. juni på Akershus festning i Oslo.

Skaarer sier det ligger an til å bli tidenes NM-program og oppfordrer alle korps som er interessert i marsjering å melde seg på, enten det er skolekorps, voksenkorps eller generasjonskorps.
- Her er det plass for alle, uavhengig av besetningsform, nivå eller organisasjonstilknytning, fastslår Skaarer.

3. gardekompani

3. gardekompani består av Gardemusikken, Drilltroppen og en kompanistab. Kompaniet løser oppdrag i inn- og utland på vegne av det norske Forsvar, Hans Majestet Kongen og nasjonen Norge. Kompaniet har gjort seg verdenskjent innenfor kombinasjonen musikk og presisjonsdrill. De gode holdningene, disiplinen og engasjementet er grunnlaget for drillprogrammet som øves inn og fremføres hvert år. Gardistene er 19-20-åringer som avtjener verneplikten og har søkt seg til Garden gjennom sesjon og egne opptak.

Om NM i marsjering

NM i marsjering er åpent for alle skole-, generasjons- og voksenkorps fra hele landet uavhengig av organisasjonstilknytning, besetningsform osv. NM arrangeres av Korpsnett Norge i samarbeid med Norske Gardeveteraners Drillkontingent, Smågardistene - Stabek skoles musikkorps og Forsvarets musikk.

I tillegg til oppmarsjer med deltakerkorpsene og H.M. Kongens Gardes 3. Gardekompani i spissen, blir det festkonsert med Forsvarets stabsmusikkorps, oppvisninger, kurs og aktiviterer for deltakerne med ærverdige Akershus festning som arena for det hele.

Påmelding og informasjon om priser osv finner dere i egen sak (se lenke under her).

Selv om det nå er åpnet opp for øvelser og arrangementer nær sagt uten restriksjoner vil vi gjennomføre NM i marsjering med et blikk på smittevern også i år.

Påmeldingsfrist 1. april

Påmelding til NM i marsjering 2022 Forsvarets stabsmusikkorps til NM i marsjering 2022 Kong Frederik IVs Tambourafdeling af 1704 kommer til NM i marsjering